ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Αυτά τα μπισκότα βουτύρου είναι εξαιρετικά μαλακά και γευστικά, με απαλή υφή που λιώνει αμέσως μόλις τα δοκιμάσεις. Η λεπτή γεύση βανίλιας σε συνδυασμό με το βούτυρο δημιουργεί ένα εξαιρετικό γλυκό για τον καφέ ή το τσάι, ενώ τα αμύγδαλα προσθέτουν μια ελαφριά τραγανή αίσθηση που ολοκληρώνει τέλεια την εμπειρία.
Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο
- 100 ml ηλιέλαιο
- ½ κούπα (110 γρ.) ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 310 - 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- Φιλέ αμυγδάλου για διακόσμηση
- Καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
- Λίγο γάλα για επάλειψη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 0,5 εκ. και κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πατ στο σχήμα που επιθυμούμε.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε την επιφάνεια των μπισκότων με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και λίγη καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά μέσα στο ταψί πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood
Ακολουθήστε μας στο Google News!