Μπισκοτάκια Βουτύρου με 4 υλικά

Μπισκοτάκια Βουτύρου με κακάο και μόνο 4 υλικά

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ 4 ΥΛΙΚΑ


Η απλότητα της συνταγής δεν στερείται γεύσης, ενώ το κακάο προσθέτει μια σοκολατένια πινελιά που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Ετοιμάζονται γρήγορα, ψήνονται σε λίγα λεπτά και γεμίζουν το σπίτι με το άρωμα του φρέσκου βουτύρου. Τέλεια επιλογή για συνοδευτικό στον καφέ ή ως γλυκό κέρασμα!


Υλικά: (για περίπου 20 μπισκότα)

  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 1 κ.σ. κακάο


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
  3. Σταδιακά ρίχνουμε τη φαρίνα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. 
  5. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σοκολατένια ζύμη.
  6. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και από τις δύο ζύμες. 
  7. Για κάθε μπισκότο ενώνουμε 6 μπαλάκια (3 από κάθε χρώμα) και τα πλάθουμε με τις παλάμες μας για περίπου 12 δευτερόλεπτα, μέχρι να πάρουν το επιθυμητό σχήμα.
  8. Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες.
  10. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα απολαύσουμε. 

Μπισκοτάκια Βουτύρου με κακάο και μόνο 4 υλικά
Μπισκοτάκια Βουτύρου με κακάο και μόνο 4 υλικάΜπισκοτάκια Βουτύρου με σοκολάτα και μόνο 4 υλικάΜπισκοτάκια Βουτύρου με σοκολάτα και μόνο 4 υλικά

Δημιουργός συνταγής: Efi Prentza

 Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget