Παξιμάδια με Καρύδια, Πορτοκάλι και Κακάο

Εξαιρετικά παξιμάδια με καρύδια, ξύσμα πορτοκάλι και λίγο κακάο!

ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ


Εξαιρετικά παξιμάδια με καρύδια, ξύσμα πορτοκάλι και λίγο κακάο!
Ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας, αυτά τα παξιμάδια θα γίνουν το αγαπημένο σας σπιτικό γλύκισμα!


Υλικά

  • 360 γρ. καλαμποκέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 250 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 2 μέτρια πορτοκάλια
  • 1/2 κ.γ. σόδα (διαλυμένη μέσα στον χυμό πορτοκαλιού)
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 150 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • Σουσάμι (για το πασπάλισμα)


Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη λεκάνη, ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο (ή το ελαφρύ ελαιόλαδο), τον χυμό πορτοκαλιού με τη διαλυμένη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και τη ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαφρώς κολλώδης ζύμη. 
  4. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια στο μείγμα.
  5. Κρατάμε λίγο από τη ζύμη μας ξεχωριστά σε μια δεύτερη λεκάνη και προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
  6. Χωρίζουμε τη λευκή ζύμη σε 3 μέρη και πλάθουμε κάθε μέρος σε μακρόστενο μπαστούνι. 
  7. Στην άκρη κάθε μπαστουνιού, προσπαθούμε να ενσωματώσουμε μια λωρίδα από τη σκούρα ζύμη με το κακάο.
  8. Τοποθετούμε τα μπαστούνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  9. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να κολλήσει το σουσάμι στη ζύμη.
  10. Κόβουμε τα μπαστούνια σε κομμάτια μέχρι κάτω, αλλά χωρίς να τα διαχωρίσουμε πλήρως.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  12. Αφού τα παξιμάδια ψηθούν, τα αποσπάμε προσεκτικά από το ταψί, τα μοιράζουμε σε δύο ταψιά και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο. 
  13. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσουν την επιθυμητή τραγανότητα, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  14. Αφήνουμε τα παξιμάδια να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget