Παστίτσιο

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ


Το κλασικό παστίτσιο, φτιαγμένο με μεράκι και αγνά υλικά!!


Υλικά:

  • 1.200 γρ. κιμάς
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Λίγο κρασί
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Λίγο νερό
  • 2 πακέτα μακαρόνια Νο2
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο

Για τη μπεσαμέλ
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 1.5 λίτρο γάλα φρέσκο
  • Μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 χούφτες κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 1 πακέτο (σχεδόν) κορν φλάουρ


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα σκεύος σοτάρουμε τον κιμά, πρώτα μόνο του και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο. 
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αρωματίζουμε με γαρύφαλλο, μπαχάρι και κανέλα. Προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και αλάτι.
  4. Σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, τον πελτέ και τη ζάχαρη. 
  5. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να βράσει λίγο ο κιμάς.
  6. Βράζουμε τα μακαρόνια al dente.
  7. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τη μισή ποσότητα των μακαρονιών, προσθέτουμε κεφαλοτύρι και από πάνω τον κιμά.
  8. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ποσότητα μακαρονιών.
  9. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
  10. Περιχύνουμε το παστίτσιο και πασπαλίζουμε με επιπλέον κεφαλοτύρι.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 με κάτω αντίσταση και αερόθερμο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Δημιουργός συνταγής: Ντίνα Κατσίρη

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget