ΠΑΤΑΤΌΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Μια πεντανόστιμη σούπα γεμάτη γεύσεις από λαχανικά και λουκάνικο.
Οι βραστές πατάτες δημιουργούν μια κρεμώδη βάση, ενώ τα υπόλοιπα λαχανικά και το λουκάνικο προσθέτουν βάθος και αρώματα.
Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!
Υλικά:
- 4-5 πατάτες, μισοβρασμένες και λιωμένες
- 1 κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών
- αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1/3 πράσο, ψιλοκομμένο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι λάχανο, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 - 3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα κατεψυγμένα μπιζέλια (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1 μεγάλο καπνιστό λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τις μισοβρασμένες πατάτες και τις πατάμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν αρκετά, αλλά να διατηρήσουν λίγο την υφή τους.
- Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι, το τριμμένο καρότο, την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο λάχανο.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
- Αν έχουμε, προσθέτουμε και τα κατεψυγμένα μπιζέλια και τον μαϊντανό.
- Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια καλή βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Ρίχνουμε τις ροδέλες από τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να ψηθεί το λουκάνικο.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και απολαμβάνουμε!