Πιτάκια με Ζύμη Γιαουρτιού και γέμιση Γαλοπούλα - Φιλαδέλφεια

Εκπληκτικά, εύκολα και αφράτα πιτάκια με Ζύμη Γιαουρτιού και γέμιση Γαλοπούλα - Φιλαδέλφεια

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ - ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ


Εκπληκτικά, εύκολα και αφράτα πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού.
Θα τα λατρέψετε!


Υλικά

  • 560 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 8 φέτες γαλοπούλα
  • 1 ασπράδι αυγού

Για να αλείψουμε τα πιτάκια
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ.σ. γάλα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  2. Ρίχνουμε το αλάτι, το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο και το μπέικιν. 
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας.
  4. Απλώνουμε το ζυμάρι σε μια λαδόκολλα, ανοίγουμε λεπτό φύλλο 40×45εκ. και πάχους 1,5εκ και κόβουμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι στη μέση κατά μήκος.
  5. Απλώνουμε κατά μήκος τις φέτες γαλοπούλας και από πάνω στρώνουμε με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα.
  6. Με τη λαδόκολλα ρολάρουμε το φύλλο και κλείνουμε τις άκρες. Θα γίνουν δυο μπαστούνια.
  7. Με ενα μαχαίρι κόβουμε σε ίσα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  8. Αλείφουμε από πάνω με αυγό και γάλα αραιωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς με αέρα πάνω - κάτω για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο αφράτα και νόστιμα.

Εκπληκτικά, εύκολα και αφράτα πιτάκια με Ζύμη Γιαουρτιού και γέμιση Γαλοπούλα - ΦιλαδέλφειαΕκπληκτικά, εύκολα και αφράτα πιτάκια με Ζύμη Γιαουρτιού και γέμιση Γαλοπούλα - ΦιλαδέλφειαΕκπληκτικά, εύκολα και αφράτα πιτάκια με Ζύμη Γιαουρτιού και γέμιση Γαλοπούλα - Φιλαδέλφεια

Δημιουργός συνταγής: MPAXARI & KANELA

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget