ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ - ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
Εκπληκτικά, εύκολα και αφράτα πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού.
Θα τα λατρέψετε!
Για να αλείψουμε τα πιτάκια
Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο αφράτα και νόστιμα.
Υλικά
- 560 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 180 γρ. ηλιέλαιο
- 100 ml γάλα φρέσκο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 8 φέτες γαλοπούλα
- 1 ασπράδι αυγού
Για να αλείψουμε τα πιτάκια
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο και το μπέικιν.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Απλώνουμε το ζυμάρι σε μια λαδόκολλα, ανοίγουμε λεπτό φύλλο 40×45εκ. και πάχους 1,5εκ και κόβουμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι στη μέση κατά μήκος.
- Απλώνουμε κατά μήκος τις φέτες γαλοπούλας και από πάνω στρώνουμε με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα.
- Με τη λαδόκολλα ρολάρουμε το φύλλο και κλείνουμε τις άκρες. Θα γίνουν δυο μπαστούνια.
- Με ενα μαχαίρι κόβουμε σε ίσα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε από πάνω με αυγό και γάλα αραιωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς με αέρα πάνω - κάτω για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.