Πίτες για Σουβλάκια με Ζύμη Γιαουρτιού

Μαλακές Πίτες για Σουβλάκια με Ζύμη Γιαουρτιού: Η Τέλεια Εναλλακτική στο Ψωμί

ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


Εγγυημένα μαλακές, αφράτες και πεντανόστιμες πίτες, ιδανικές για σουβλάκια, αλλά και για να τις απολαύσουμε σκέτες ή με λίγο τυρί. Αν σας περισσέψουν, τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη και όποτε χρειαστεί μπορούμε να τις ζεστάνουμε σε τοστιέρα ή τηγάνι χωρίς λάδι για ένα γρήγορο και απολαυστικό συνοδευτικό.


Υλικά (για 10 πίτες)

  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (έβαλα 2%)
  • 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αλάτι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας έναν αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και να κολλάει ελαφρά στα χέρια όταν την ακουμπάμε.
  4. Αδειάζουμε τη ζύμη σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και την πλάθουμε απαλά. 
  5. Κόβουμε τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτές πιτούλες με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τα δάχτυλά μας.
  6. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. 
  7. Περνάμε λίγο λάδι με ένα χαρτί κουζίνας στην επιφάνειά του και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
  8. Ψήνουμε τις πιτούλες στο τηγάνι για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τες συχνά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσουν ελαφρά.
  9. Στοιβάζουμε τις πίτες σε ένα πιάτο και τις σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας για να παραμείνουν μαλακές όσο ψήνουμε τις υπόλοιπες.
  10. Τις διατηρούμε καλυμμένες με μεμβράνη.
  11. Αν θέλουμε να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη, τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τις κλείνουμε σε σακούλες κατάψυξης ανά δύο, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους.

Μαλακές Πίτες για Σουβλάκια με Ζύμη Γιαουρτιού: Η Τέλεια Εναλλακτική στο Ψωμί

Δημιουργός συνταγής: Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget