ΠΙΤΣΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ
Το λιωμένο τυρί και τα αρωματικά αλλαντικά δένουν τέλεια με το φρέσκο ζυμάρι, ενώ η γεύση της σπιτικής σάλτσας ντομάτας απογειώνει το αποτέλεσμα.
Μπορείτε να τη φτιάξετε εκ των προτέρων και να την καταψύξετε για ένα γρήγορο γεύμα κάθε στιγμή της εβδομάδας.
Για τη σάλτσα:
Για τη γέμιση:
Για την επικάλυψη:
Υλικά
Για το ζυμάρι:- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
- 1 ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι
- Λίγη ρίγανη
- Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί για να γίνει μαλακό το ζυμάρι)
- Λίγο ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
- Χυμός ντομάτας
- Ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- Ρίγανη
- Θυμάρι
- Σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Λίγη ζάχαρη
- Λίγο ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
- Αλλαντικά της επιλογής σας (π.χ. ζαμπόν, μπέικον, σαλάμι)
- Τυρί της επιλογής σας (π.χ. μοτσαρέλα, κασέρι)
Για την επικάλυψη:
- Λίγο ελαιόλαδο
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά και λίγη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και αφήνουμε για λίγα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και τη ρίγανη και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
- Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Στο τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να το απορροφήσει η ζύμη.
- Καλύπτουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το χυμό ντομάτας, τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
- Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει ελαφρώς.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
- Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι ζύμης με τον πλάστη και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, τα αλλαντικά της επιλογής μας και το τυρί.
- Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης και καλύπτουμε την πίτσα.
- Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα για να κλείσει καλά, σαν να φτιάχνουμε μια πίτα.
- Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Ψήνουμε την πίτσα μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά το ζυμάρι, περίπου για 30-35 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο σας.
- Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!