Πίτσα Σκεπαστή με Χειροποίητο Φύλλο

ΠΙΤΣΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

ΠΙΤΣΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ


Το λιωμένο τυρί και τα αρωματικά αλλαντικά δένουν τέλεια με το φρέσκο ζυμάρι, ενώ η γεύση της σπιτικής σάλτσας ντομάτας απογειώνει το αποτέλεσμα. 
Μπορείτε να τη φτιάξετε εκ των προτέρων και να την καταψύξετε για ένα γρήγορο γεύμα κάθε στιγμή της εβδομάδας.


Υλικά

Για το ζυμάρι:
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  • 1 ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Λίγη ρίγανη
  • Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί για να γίνει μαλακό το ζυμάρι)
  • Λίγο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:
  • Χυμός ντομάτας
  • Ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Λίγο ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:
  • Αλλαντικά της επιλογής σας (π.χ. ζαμπόν, μπέικον, σαλάμι)
  • Τυρί της επιλογής σας (π.χ. μοτσαρέλα, κασέρι)

Για την επικάλυψη:
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Σουσάμι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά και λίγη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και αφήνουμε για λίγα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. 
  2. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και τη ρίγανη και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. 
  4. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. 
  5. Στο τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να το απορροφήσει η ζύμη.
  6. Καλύπτουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το χυμό ντομάτας, τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. 
  8. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  9. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει ελαφρώς.
  10. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. 
  11. Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι ζύμης με τον πλάστη και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. 
  12. Απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, τα αλλαντικά της επιλογής μας και το τυρί.
  13. Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης και καλύπτουμε την πίτσα. 
  14. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα για να κλείσει καλά, σαν να φτιάχνουμε μια πίτα.
  15. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  16. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. 
  17. Ψήνουμε την πίτσα μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά το ζυμάρι, περίπου για 30-35 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο σας.
  18. Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

ΠΙΤΣΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

Δημιουργός συνταγής: Roula Kontou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget