Smash Burger με Τυρί και Μπέικον

Λαχταριστό Smash Burger με Τυρί και Μπέικον

SMASH BURGERS ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ


Με αφράτα ψωμάκια μπριός, ζουμερά μπιφτέκια και όλα τα κλασικά συνοδευτικά, θα δημιουργήσουμε το απόλυτο burger που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά των εστιατορίων.


Υλικά

  • Ψωμάκια μπριός
  • Μοσχαρίσιος κιμάς
  • Φέτες τυρί τσένταρ
  • Πίκλες
  • Μπέικον
  • Μαρούλι
  • Ντομάτα
  • Κέτσαπ
  • Μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο λάδι (για το τηγάνι)


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. 
  2. Μόλις κάψει καλά, ψεκάζουμε με ένα μικρό "τσακ" λάδι για να μην κολλήσει ο κιμάς.
  3. Παίρνουμε μια μπαλίτσα από σκέτο μοσχαρίσιο κιμά και την τοποθετούμε στο τηγάνι. 
  4. Καλύπτουμε την μπαλίτσα με λαδόκολλα και πιέζουμε με μια σπάτουλα πολύ καλά, ώστε να απλώσει και να γίνει ένα πολύ λεπτό μπιφτέκι. 
  5. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και προσθέτουμε αμέσως αλάτι και πιπέρι.
  6. Ψήνουμε το μπιφτέκι μέχρι να πάρει καλό χρώμα και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. 
  7. Τοποθετούμε μια φέτα τσένταρ αμέσως πάνω στο μπιφτέκι ώστε να λιώσει.
  8. Εν τω μεταξύ, "καψαλίζουμε" ελαφρώς τα ψωμάκια μπριός στο τηγάνι, για να πάρουν χρώμα εσωτερικά και να γίνουν πιο τραγανά.
  9. Απλώνουμε κέτσαπ και μουστάρδα στο κάτω ψωμάκι και προσθέτουμε πίκλες, μια φέτα ντομάτα και μερικά φύλλα μαρουλιού.
  10. Τοποθετούμε το ζουμερό μπιφτέκι με το λιωμένο τσένταρ πάνω στα λαχανικά.
  11. Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το προσθέτουμε πάνω από το μπιφτέκι.
  12. Σκεπάζουμε το burger με το πάνω ψωμάκι και σερβίρουμε.

Σημείωση: 

  • Μπορούμε να φτιάξουμε το burger είτε με ένα μόνο μπιφτέκι είτε με διπλό, αν θέλουμε έξτρα απόλαυση.

Λαχταριστό Smash Burger με Τυρί και ΜπέικονΛαχταριστό Smash Burger με Τυρί και Μπέικον

Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget