Τηγανόψωμα Αφράτα

ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΑΦΡΑΤΑ

ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΑΦΡΑΤΑ


Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα αφράτα και χρυσαφένια Τηγανόψωμα και απολαύστε τα ζεστά με μέλι, τυρί ή ακόμα και σκέτα!


Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις (π.χ., Μάνα Κεραμάρη)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. νωπή μαγιά (όσο ένα καρύδι)
  • 2 1/2 ποτήρια χλιαρό νερό
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. 
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το αυγό και το ελαιόλαδο.
  3. Διαλύουμε τη νωπή μαγιά στο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. 
  4. Ανακατεύουμε με το χέρι ή με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  5. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και να μην κολλάει στα χέρια.
  6. Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα ή με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1-1,5 ώρα, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, μέχρι να κάψει καλά.
  8. Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης, τις πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά για να ανοίξουν σε σχήμα δίσκου.
  9. Τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα στο καυτό λάδι, λίγα-λίγα κάθε φορά, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  10. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν το περιττό λάδι.

Σερβίρουμε τα τηγανόψωμα ζεστά, με μέλι, τυρί φέτα, ή σκέτα. 
Είναι πεντανόστιμα και ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας!


Δημιουργός συνταγής: Λένα Αντωνίου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget