Τουλουμπάκια

Τουλουμπάκια με Πλούσιο Σιρόπι

ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ


Τα τουλουμπάκια είναι ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό, αγαπημένο για την τραγανή υφή τους και την πλούσια γεύση τους. Με το συνδυασμό της αφράτης ζύμης και του γλυκού σιροπιού, είναι μια απόλαυση που δελεάζει όλες τις αισθήσεις. Ακολουθήστε τη συνταγή και φτιάξτε αυτά τα υπέροχα τουλουμπάκια!


Υλικά

(Το φλυτζάνι είναι χωρητικότητας 200ml)
Για το σιρόπι:
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Για τη ζύμη:
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά


Εκτέλεση

Για το σιρόπι:
  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι, τη γλυκόζη και τον χυμό λεμονιού.
  2. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Για τα τουλουμπάκια:
  1. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να βράζει το μείγμα.
  2. Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το σιμιγδάλι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς για 4-5 λεπτά, μέχρι η ζύμη να μαζευτεί γύρω από την κουτάλα.
  3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει.
  4. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά στο μίξερ μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή και λεία ζύμη.
  5. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη.
  6. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε άφθονο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. 
  7. Πιέζουμε το κορνέ και φτιάχνουμε τουλουμπάκια μήκους 3-4 εκατοστών, κόβοντας τα με λαδωμένο ψαλίδι.
  8. Τηγανίζουμε τα τουλουμπάκια μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά και να γίνουν τραγανά.
  9. Με τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βυθίζουμε αμέσως στο κρύο σιρόπι για 5 λεπτά, ενώ συνεχίζουμε να τηγανίζουμε την επόμενη δόση.
  10. Αφαιρούμε τα σιροπιασμένα τουλουμπάκια και τα αφήνουμε σε πιατέλα.

Καλή απόλαυση! 
Δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρη πως θα σας ξετρελάνουν!

Τουλουμπάκια με Πλούσιο Σιρόπι Τουλουμπάκια με Πλούσιο Σιρόπι

Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget