Τυρόπιτα Σερπαντίνα με Φύλλο Κρούστας

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΕΡΠΑΝΤΙΝΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΕΡΠΑΝΤΙΝΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ


Υλικά (για μεσαίο ταψί)

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 5 αυγά
  • 400 γρ. γάλα εβαπορέ Νουνού (σπιτικές γεύσεις) αραιωμένο με 100 γρ. νερό
  • 230 γρ. ανθρακούχο νερό
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 500 γρ. τριμμένη φέτα
  • 300 γρ. μυζήθρα γλυκιά
  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό 
  • Βούτυρο ή ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού και λίγο για επάνω από την πίτα πριν ψηθεί
  • Σουσάμι, προαιρετικά αν σας αρέσει

Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 - 200 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, για περίπου 40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας.
...

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί



Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

 Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget