ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΕΡΠΑΝΤΙΝΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Υλικά (για μεσαίο ταψί)
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 5 αυγά
- 400 γρ. γάλα εβαπορέ Νουνού (σπιτικές γεύσεις) αραιωμένο με 100 γρ. νερό
- 230 γρ. ανθρακούχο νερό
- 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
- 500 γρ. τριμμένη φέτα
- 300 γρ. μυζήθρα γλυκιά
- 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- Βούτυρο ή ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού και λίγο για επάνω από την πίτα πριν ψηθεί
- Σουσάμι, προαιρετικά αν σας αρέσει
Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 - 200 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, για περίπου 40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας.
...
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Ακολουθήστε μας στο Google News!