Τυροπιτάκια Κουρού

Αφράτα Τυροπιτάκια Κουρού

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ


Αυτά τα τυροπιτάκια με αφράτη, εύπλαστη ζύμη και πλούσια γέμιση από τυρί φέτα και άρωμα φρέσκου άνηθου, θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Είναι εύκολα και γρήγορα, ενώ το αποτέλεσμα είναι τραγανό εξωτερικά και αφράτο εσωτερικά.


Υλικά 

Για τη ζύμη
  • 350 γρ. γιαούρτι
  • 400 γρ. ηλιέλαιο
  • 830 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ξύδι

Για τη γέμιση
  • 230 γρ. τριμμένη φέτα
  • Άνηθος, ψιλοκομμένος (κατά προτίμηση)
  • 1 αυγό για το άλειμμα
  • Σουσάμι για πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά μέχρι να δημιουργήσουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα κουζίνας.
  4. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ανοίγουμε με τα χέρια ή με έναν πλάστη σε στρογγυλά φύλλα. 
  5. Γεμίζουμε κάθε φύλλο με μια μικρή ποσότητα από τη τριμμένη φέτα και, αν θέλουμε, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο για περισσότερη γεύση.
  6. Διπλώνουμε τη ζύμη ώστε να κλείσουμε καλά τη γέμιση και πιέζουμε τις άκρες για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
  7. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  8. Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια τους.
  9. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  10. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Κλεοπάτρα Μορφακίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget