Τυρόψωμο

Αφράτο Τυρόψωμο με Γέμιση Φέτας και Γιαουρτιού

ΤΥΡΟΨΩΜΟ


Φτιαγμένο με αφράτη ζύμη και πλούσια γέμιση από φέτα, γιαούρτι και αυγό, είναι ένας νόστιμος συνδυασμός που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι.


Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα 
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό 
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο 
  • 1 φακελάκι μαγιά 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 700-800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη 
  • 200 γρ. γιαούρτι 
  • 2 αυγά 
  • Λίγο πιπέρι 


Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη λεκάνη, ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό, το ηλιέλαιο, τη μαγιά και τη ζάχαρη. 
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. 
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. 
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  5. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη θρυμματισμένη φέτα, το γιαούρτι, τα αυγά και λίγο πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  6. Όταν η ζύμη φουσκώσει, την κόβουμε στη μέση και ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο. 
  7. Το τοποθετούμε σε ένα ταψί, καλύπτοντας τον πάτο και λίγο τα πλαϊνά. 
  8. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω στο φύλλο. 
  9. Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση, καλύπτοντας το τυρόψωμο. 
  10. Πιέζουμε τις άκρες για να κλείσει καλά. 
  11. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα (περίπου 40-45 λεπτά), ανάλογα από το φούρνο σας.

Καλή μας όρεξη!


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου

 Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget