ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κρέας (ψαχνό), κομμένο σε μερίδες
- 4 κουταλιές της σούπας (κ.σ.) ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 4 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- αλάτι και μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
- κόκκινο πιπέρι, κατά βούληση
- κουρκουμά, κατά βούληση
- ρίγανη, κατά βούληση
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 2 - 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 μικρό ξύλο κανέλας
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- Ζεστό νερό (περίπου 1 ποτήρι)
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το χοιρινό κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
- Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, την πιπεριά, τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τις κυδωνάτες πατάτες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το μαύρο και κόκκινο πιπέρι, τον κουρκουμά, τη ρίγανη, το φύλλο δάφνης, το δεντρολίβανο, το μπαχάρι και το ξύλο κανέλας. Ανακατεύουμε καλά για να απλωθούν τα μπαχαρικά παντού.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2-3 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να καλύψει τα υλικά, και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το κρέας και οι πατάτες να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα.
- Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, το δεντρολίβανο, και το ξύλο κανέλας.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!