ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
Αν ψάχνετε για μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή με ζυμαρικά, αυτή η σάλτσα από ψητή φέτα, ντοματίνια και ελιές θα σας ενθουσιάσει! Απλή στην προετοιμασία, αλλά γεμάτη γεύσεις που συνδυάζονται αρμονικά. Η ψητή φέτα λιώνει όμορφα με τα ντοματίνια και οι ελιές προσθέτουν μια πικάντικη νότα. Ιδανικό για ένα γεύμα που θα μας ικανοποιήσει χωρίς πολύ κόπο!
Υλικά
- 500 γρ. ντοματίνια
- 200 γρ. φέτα
- 10 - 15 ελιές χωρίς κουκούτσι
- Ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
- ρίγανη
- Φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα
- 1 πακέτο ζυμαρικά (φιογκάκια ή άλλο σχήμα της επιλογής μας)
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Σε ένα πυρέξ ή ταψί, τοποθετούμε τα ντοματίνια ολόκληρα, τη φέτα στο κέντρο και τις ελιές γύρω τους.
- Πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλάτι (αν χρειάζεται), φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να μαλακώσουν και η φέτα να αρχίσει να λιώνει.
- Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να τα καλύψει ομοιόμορφα.
- Μόλις τα ντοματίνια και η φέτα ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα πατάμε ελαφρά με ένα πιρούνι για να σπάσουν τα ντοματίνια και να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο πυρέξ και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να ρίξουμε και λίγο φρέσκο βασιλικό για έξτρα άρωμα.
- Σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε αυτό το πεντανόστιμο και εύκολο πιάτο!
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!