ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Υλικά
- 1 κιλό συκωταριά αρνίσια
- 1 φλιτζάνι ξύδι
- 1 κσ αλάτι
- 1/2 κγ πιπέρι
- 1 κσ μουστάρδα
- 1 κγ ρίγανη
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 3 κσ Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ζητάμε από τον χασάπη να μας καθαρίσει τη συκωταριά και να την κόψει σε κομμάτια.
- Την πλένουμε καλά και τη βάζουμε σε βαθύ μπολ με νερό και 1 φλιτζάνι ξύδι όπου την αφήνουμε για 3 τέταρτα ώστε να φύγει η βαριά μυρωδιά.
- Ξεπλένουμε καλά και βάζουμε τα κομμάτια σε βαθύ τηγάνι.
- Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει σκεπασμένο με ένα καπάκι μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και να αρχίσει να πιάνει κρουστά στο τηγάνι. Τότε βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε το λάδι.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας αρκετές φορές τα κομμάτια να τσιγαριστούν καλά από όλες τις πλευρές.
- Όταν έχει πάρει σκούρο χρυσάφι χρώμα είναι έτοιμη.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά, τραβάμε από το μάτι της κουζίνας και σκεπάζουμε για 5 λεπτά με το καπάκι.
Είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!
Δημιουργός συνταγής: MPAXARI KAI KANELA
Ακολουθήστε μας στο Google News!