CUPCAKES ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
Πραγματικά λαχταριστά!
Υλικά (για 12 cupcakes):
- 2 μεγάλα αυγά
- 175 γρ. ζάχαρη
- 60 ml γάλα
- 190 ml φυτικό λάδι
- 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 7 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 3 γρ. αλάτι
- ξύσμα από 2 λεμόνια
Για την επικάλυψη:
- 1 κ.σ. ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτό και αφράτο.
- Προσθέτουμε το λάδι αργά - αργά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, και χτυπάμε για άλλα δύο λεπτά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε το γάλα και στη συνέχεια το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο όλο το βράδυ - αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για τέλειο αποτέλεσμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Ετοιμάζουμε τη φόρμα για cupcakes με θήκες και γεμίζουμε τα 3/4 της κάθε θήκης.
- Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη την επιφάνεια κάθε cupcake.
- Ψήνουμε στους 220°C για 5 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 175°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσουν
Ακολουθήστε μας στο Google News!