Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια με Βελούδινο Αυγολέμονο

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


Ένα από τα πιο παραδοσιακά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας! Αφράτα γιουβαρλάκια με βελούδινη σάλτσα αυγολέμονο, που μας γεμίζουν νοσταλγία και θαλπωρή.


Υλικά

  • 500 γρ. κιμά ανάμεικτο
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ρύζι Καρολίνα (για τον κιμά)
  • Λίγο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 αυγό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ ρύζι Καρολίνα (για τη σούπα)
  • 1 λίτρο νερό
  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι, και το πιπέρι.
  2. Πλάθουμε μικρά, ομοιόμορφα γιουβαρλάκια.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ψηθούν καλά.
  6. Προσθέτουμε τα 2 φλιτζανάκια ρύζι στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να δέσει η σούπα.
  7. Παίρνουμε λίγο από τον ζεστό ζωμό και το αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Σε ένα μπολ, χτυπάμε πρώτα το ασπράδι του αυγού μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε τον κρόκο και στη συνέχεια τον χυμό λεμονιού.
  9. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τον κρύο ζωμό στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς.
  10. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε γρήγορα και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  11. Σβήνουμε τη φωτιά και το φαγητό μας είναι έτοιμο!


Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget