Γκιουζελμέδες ή Τυροπιτάρια Ευβοίας

ΓΚΙΟΥΖΕΛΜΕΔΕΣ Ή ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΓΚΙΟΥΖΕΛΜΕΔΕΣ Ή ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ


Παραδοσιακό, εύκολο και με απίστευτη νοστιμιά. 
Πάρτε παγωμένη μπυριτσα και κοπιαστε!!!! 


Υλικά: 

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 90 ml ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 220 - 250 ml νερό 
  • 500 γρ. φέτα (εγώ έβαλα και κίτρινα τυριά μισά - μισά με φέτα) 
  • πιπέρι 
  • 1 αυγό
  • λάδι για το τηγάνισμα (προτιμάται το ελαιόλαδο)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ηλιέλαιο και το ξύδι. 
  2. Προσθέτουμε το νερό σιγά-σιγά μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. 
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε τη φέτα με το αυγό και το πιπέρι σε ένα μπολ.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια και ανοίγουμε κάθε ένα σε λεπτό φύλλο. 
  6. Τοποθετούμε μια γενναία κουταλιά γέμιση στο κέντρο και τα κλείνουμε σε σχήμα φακέλου.
  7. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα πιτάκια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. 
  8. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Έτοιμοι! 
Σερβίρουμε τους γκιουζελμέδες ζεστούς με μια παγωμένη μπύρα. 
Καλή μας απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Αθανασακου

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget