ΓΚΙΟΥΖΕΛΜΕΔΕΣ Ή ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Παραδοσιακό, εύκολο και με απίστευτη νοστιμιά.
Πάρτε παγωμένη μπυριτσα και κοπιαστε!!!!
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. αλάτι
- 90 ml ηλιέλαιο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 220 - 250 ml νερό
- 500 γρ. φέτα (εγώ έβαλα και κίτρινα τυριά μισά - μισά με φέτα)
- πιπέρι
- 1 αυγό
- λάδι για το τηγάνισμα (προτιμάται το ελαιόλαδο)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ηλιέλαιο και το ξύδι.
- Προσθέτουμε το νερό σιγά-σιγά μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τη φέτα με το αυγό και το πιπέρι σε ένα μπολ.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια και ανοίγουμε κάθε ένα σε λεπτό φύλλο.
- Τοποθετούμε μια γενναία κουταλιά γέμιση στο κέντρο και τα κλείνουμε σε σχήμα φακέλου.
- Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα πιτάκια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Έτοιμοι!
Σερβίρουμε τους γκιουζελμέδες ζεστούς με μια παγωμένη μπύρα.
Καλή μας απόλαυση!
Ακολουθήστε μας στο Google News!