ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ
Λαχταριστά κεφτεδάκια, τραγανά απέξω, αφράτα από μέσα, και με μια πινελιά μάραθου!
Υλικά
- 500 γρ. κιμά ανάμεικτο
- 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο και καλά στυμμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- Λίγο μπαχάρι τριμμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Μπόλικο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνα μάραθο, ψιλοκομμένο
- Καλαμποκάλευρο (για το πανάρισμα)
- Αραβοσιτέλαιο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, το κρεμμύδι, το αυγό, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και τον μάραθο.
- Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα, ώστε να δέσουν τα αρώματα.
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα περνάμε από καλαμποκάλευρο και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου