Κεφτεδάκια με κιμά ανάμεικτο

Αφράτα Κεφτεδάκια της Γιαγιάς με Μάραθο

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ


Λαχταριστά κεφτεδάκια, τραγανά απέξω, αφράτα από μέσα, και με μια πινελιά μάραθου!


Υλικά

  • 500 γρ. κιμά ανάμεικτο 
  • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο και καλά στυμμένο 
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 αυγό 
  • Λίγο μπαχάρι τριμμένο 
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • Λίγο ελαιόλαδο 
  • Μπόλικο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • ½ φλιτζάνα μάραθο, ψιλοκομμένο 
  • Καλαμποκάλευρο (για το πανάρισμα) 
  • Αραβοσιτέλαιο (για το τηγάνισμα) 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, το κρεμμύδι, το αυγό, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και τον μάραθο. 
  2. Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα, ώστε να δέσουν τα αρώματα. 
  3. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα περνάμε από καλαμποκάλευρο και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. 
  4. Ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. 
  5. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. 


Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget