ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ - ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΤΑ!
Κεφτεδάκια με την τέλεια ισορροπία αρωμάτων και γεύσεων!
Θα γίνουν τα αγαπημένα σας!
Θα γίνουν τα αγαπημένα σας!
Υλικά
- 600 - 700 γρ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό - μοσχαρίσιο)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 αυγό
- 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση ολικής άλεσης), βρεγμένες και καλά στυμμένες
- λίγη φρυγανιά τριμμένη (αν χρειαστεί)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο)
- Λίγη ρίγανη
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ούζο
- Αλεύρι για το πανάρισμα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό και το ψωμί.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, το νερό, το ξύδι, την κέτσαπ, τη μουστάρδα και το ούζο.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγη ρίγανη για επιπλέον άρωμα.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ομοιογενές. (Αν το μείγμα είναι πολύ υδαρές, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά).
- Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μικρούς, στρογγυλούς κεφτέδες.
- Αλευρώνουμε ελαφρώς τους κεφτέδες και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανοί εξωτερικά.
- Τους τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς, συνοδευόμενους από δροσερή σαλάτα ή πατάτες τηγανητές.
Δημιουργός Συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News!