ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά:
- 700 γρ. κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη σε κυβάκια
- 3 καρότα, ψιλοκομμένα σε κυβάκια
- 2 πατάτες, κομμένη σε κυβάκια
- 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 2 γλυκοπατάτες, βρασμένες ξεχωριστά και ψιλοκομμένες
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- Μισή κόκκινη πιπεριά
- Αλατοπίπερο
- Μπούκοβο (προαιρετικά)
- Λίγο κάρδαμο και κύμινο τριμμένο
- 1 φλυτζάνι καφέ ελαιόλαδο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Λίγο τζίντερ τριμμένο
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
- Στραγγιστό γιαούρτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις γλυκοπατάτες χωριστά.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε σε κυβάκια.
- Ψιλοκόβουμε και βράζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά (κρατάμε λίγο κρεμμυδάκι και άνηθο για το γαρνίρισμα) μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα με λίγο ζωμό, προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα βρασμένη και ψιλοκομμένη, προσθέτουμε το λάδι και πολτοποιούμε με τον πολτοποιητή χειρός.
- Αν χρειάζεται υγρό στοιχείο, προσθέτουμε λίγο ζωμό από αυτόν που έχουμε κρατήσει.
- Το βάζουμε πάλι στην εστία να πάρει μια βράση και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Πρέπει να γίνει μια κρεμώδης σούπα.
- Στο τέλος προσθέτουμε 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος. Αν νηστεύουμε βάζουμε φυτική.
- Σερβίρουμε ζεστή με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι, αν το επιθυμούμε.
Δημιουργός συνταγής: Eva Amit
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!