Κολοκυθόσουπα Βελουτέ με Γλυκοπατάτα, Λαχανικά, Κρέμα Γάλακτος και Γιαούρτι

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Υλικά:

  • 700 γρ. κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη σε κυβάκια
  • 3 καρότα, ψιλοκομμένα σε κυβάκια
  • 2 πατάτες, κομμένη  σε κυβάκια
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 2 γλυκοπατάτες, βρασμένες ξεχωριστά και ψιλοκομμένες
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Μισή κόκκινη πιπεριά
  • Αλατοπίπερο 
  • Μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Λίγο κάρδαμο και κύμινο τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι καφέ ελαιόλαδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Λίγο τζίντερ τριμμένο
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • Στραγγιστό γιαούρτι (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις γλυκοπατάτες χωριστά. 
  2. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε σε κυβάκια. 
  3. Ψιλοκόβουμε και βράζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά (κρατάμε λίγο κρεμμυδάκι και άνηθο για το γαρνίρισμα) μέχρι να μαλακώσουν. 
  4. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα με λίγο ζωμό, προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα βρασμένη και ψιλοκομμένη, προσθέτουμε το λάδι και πολτοποιούμε με τον πολτοποιητή χειρός. 
  5. Αν χρειάζεται υγρό στοιχείο, προσθέτουμε λίγο ζωμό από αυτόν που έχουμε κρατήσει. 
  6. Το βάζουμε πάλι στην εστία να πάρει μια βράση και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Πρέπει να γίνει μια κρεμώδης σούπα. 
  7. Στο τέλος προσθέτουμε 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος. Αν νηστεύουμε βάζουμε φυτική.
  8. Σερβίρουμε ζεστή με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι, αν το επιθυμούμε.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Δημιουργός συνταγής: Eva Amit

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget