Μελομακάρονα

Μελομακάρονα πεντανόστιμα, τραγανά και μελωμένα όσο πρέπει με την πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή!

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ


Πεντανόστιμα, τραγανά και μελωμένα όσο πρέπει με την πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή!
Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας μέλι, κανέλα και γαρίφαλο!


Υλικά:

Για το σιρόπι:
  • 750 γρ. νερό
  • 1.000 γρ. ζάχαρη
  • 2 στικ κανέλα
  • 2 κ.σ. μέλι

Για τα μελομακάρονα:
  • 750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 185 γρ. ηλιέλαιο
  • 185 γρ. ελαιόλαδο
  • 225 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • μέλι για το μέλωμα
  • τριμμένα καρύδια


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα στικς κανέλας σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  2. Μόλις βράσει το σιρόπι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά (ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟΥΣ).
  7. Φτιάχνουμε μελομακάρονα των 25-30 γρ., τα βάζουμε σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 20′.
  8. Βουτάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι, τα μελώνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


Μελομακάρονα πεντανόστιμα, τραγανά και μελωμένα όσο πρέπει με την πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή!

Δημιουργός συνταγής: Dimitris Michailidis

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget