ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Πεντανόστιμα, τραγανά και μελωμένα όσο πρέπει με την πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή!
Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας μέλι, κανέλα και γαρίφαλο!
Για τα μελομακάρονα:
Υλικά:
Για το σιρόπι:- 750 γρ. νερό
- 1.000 γρ. ζάχαρη
- 2 στικ κανέλα
- 2 κ.σ. μέλι
Για τα μελομακάρονα:
- 750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 185 γρ. ηλιέλαιο
- 185 γρ. ελαιόλαδο
- 225 γρ. χυμός πορτοκάλι
- 75 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- μέλι για το μέλωμα
- τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα στικς κανέλας σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Μόλις βράσει το σιρόπι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά (ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟΥΣ).
- Φτιάχνουμε μελομακάρονα των 25-30 γρ., τα βάζουμε σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 20′.
- Βουτάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι, τα μελώνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Dimitris Michailidis
Δημιουργός συνταγής: Dimitris Michailidis
Ακολουθήστε μας στο Google News!