Μπισκοτάκια Cookies με σταγόνες Σοκολάτας

Αφράτα μπισκοτάκια cookies με σοκολάτα

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ COOKIES ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Νόστιμα και εύκολα μπισκοτάκια cookies με τραγανή υφή και πλούσια γεύση σοκολάτας.
Ιδανικά για καφέ ή σαν ένα γρήγορο σνακ.


Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο Κέρκυρας (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
  • 280 γρ. αλεύρι Μάννα Κεραμάρη


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο (αφού το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου) με την άχνη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
  4. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθεί και να είναι πιο εύκολο το πλάσιμο.
  5. Πλάθουμε μπαλάκια βάρους 26 γρ. το καθένα, για να έχουμε ομοιόμορφα μπισκότα.
  6. Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για περίπου 10 λεπτά. Θέλουμε τα μπισκότα να μην πάρουν πολύ χρώμα.
  7. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν, αν και στην αρχή θα φαίνονται πολύ μαλακά, όσο κρυώνουν γίνονται τραγανά και υπέροχα.

Αφράτα μπισκοτάκια cookies με σοκολάτα

Δημιουργός συνταγής: Χριστίνα Γιαννοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget