ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ COOKIES ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Νόστιμα και εύκολα μπισκοτάκια cookies με τραγανή υφή και πλούσια γεύση σοκολάτας.
Ιδανικά για καφέ ή σαν ένα γρήγορο σνακ.
Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο Κέρκυρας (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
- 280 γρ. αλεύρι Μάννα Κεραμάρη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο (αφού το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου) με την άχνη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθεί και να είναι πιο εύκολο το πλάσιμο.
- Πλάθουμε μπαλάκια βάρους 26 γρ. το καθένα, για να έχουμε ομοιόμορφα μπισκότα.
- Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για περίπου 10 λεπτά. Θέλουμε τα μπισκότα να μην πάρουν πολύ χρώμα.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν, αν και στην αρχή θα φαίνονται πολύ μαλακά, όσο κρυώνουν γίνονται τραγανά και υπέροχα.
Ακολουθήστε μας στο Google News!