Ντολμαδάκια ορφανά (νηστίσιμα)



ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΟΡΦΑΝΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)


Αρωματικά ντολμαδάκια γεμιστά με ρύζι, μυρωδικά και λεμονάτη γεύση, ιδανικά για νηστεία ή ένα ελαφρύ γεύμα.


Υλικά

  • 100 αμπελόφυλλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 1 κιλό ρύζι Καρολίνα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 λεμόνια


Εκτέλεση

  1. Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα για 1-2 λεπτά σε καυτό νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον δυόσμο, το ξερό κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Αν θέλουμε τσιγαρίζουμε τα υλικά για μερικά λεπτά με ελαιόλαδο και λίγο νεράκι.
  4. Παίρνουμε ένα-ένα αμπελόφυλλο, τοποθετούμε στο κέντρο του μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση και το τυλίγουμε προσεκτικά.
  5. Στρώνουμε τα ντολμαδάκια σε στρώσεις σε μια κατσαρόλα.
  6. Περιχύνουμε με αρκετό ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και νερό, μέχρι να τα καλύψει.
  7. Βάζουμε ένα πιάτο από πάνω για βάρος.
  8. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το υγρό.


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget