Σοκολατένιος Κορμός με Μπισκότα και Γλάσο Κουβερτούρας

Ένας υπέροχος κορμός σοκολάτας, με πλούσια γεύση και υφή, που φέρνει πίσω γλυκές αναμνήσεις.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ


Ένας υπέροχος κορμός σοκολάτας, με πλούσια γεύση και υφή, που φέρνει πίσω γλυκές αναμνήσεις. 
Το γλάσο σοκολάτας ολοκληρώνει το γλυκό, δίνοντάς του μια λαχταριστή γυαλιστερή επιφάνεια.


Υλικά

Για τον κορμό
  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 250 γρ. Βιτάμ
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ
  • 1 βανίλια
  • 6 κοφτές κ.σ. κακάο
  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη με 50 γρ. γάλα
  • 150 γρ. γάλα (για το βρέξιμο των μπισκότων)

Για το γλάσο
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 40 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. Βιτάμ


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το Βιτάμ με την άχνη, το κονιάκ (ή λικέρ), τη βανίλια και το κακάο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα με τα 50 γρ. γάλα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και την προσθέτουμε στο μείγμα.
  3. Βουτάμε τα μπισκότα πτι μπερ στο υπόλοιπο γάλα (150 γρ.), ένα - ένα, και τα σπάμε σε κομμάτια μέσα στο μείγμα σοκολάτας. 
  4. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  5. Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. 
  6. Το στρώνουμε καλά, ώστε να πάρει όμορφο σχήμα, και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά.
  7. Λιώνουμε την κουβερτούρα με τα 40 γρ. γάλα σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί, και προσθέτουμε 1 κ.σ. Βιτάμ. 
  8. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
  9. Ξεφορμάρουμε τον κορμό από τη φόρμα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. 
  10. Ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  11. Διατηρείται στο ψυγείο και σερβίρεται κρύος.

Ένας υπέροχος κορμός σοκολάτας, με πλούσια γεύση και υφή, που φέρνει πίσω γλυκές αναμνήσεις.Ένας υπέροχος κορμός σοκολάτας, με πλούσια γεύση και υφή, που φέρνει πίσω γλυκές αναμνήσεις.

Δημιουργός συνταγής: Giwta Artinou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget