Τηγανητά Πιτάκια με γέμιση Μανιταριών και Τυριού

Χρυσαφένια πιτάκια στο τηγάνι γεμιστά με μανιτάρια, τυρί και φρέσκο κρεμμυδάκι

ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΟΥ


Μικρά, ζεστά πιτάκια που συνδυάζουν την απαλή γεύση του τυριού με τη γήινη γεύση των μανιταριών και τη φρεσκάδα του κρεμμυδιού. 


Υλικά

Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 150 γρ. τυρί της επιλογής μας (τριμμένο)
  • 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, κατά βούληση

Για τη ζύμη:
  • 250 ml μεταλλικό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν ελαφρώς. 
  2. Αφήνουμε τα μανιτάρια να κρυώσουν και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλάτι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το μεταλλικό νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αυγό. 
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη. 
  5. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες. 
  7. Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο και τοποθετούμε μια κουταλιά από τη γέμιση στη μέση. 
  8. Τσιμπάμε τις άκρες για να κλείσει καλά η γέμιση μέσα στο ζυμάρι.
  9. Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα πιτάκια για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. 
  10. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.


Δημιουργός συνταγής: Svetlana Shtoda
Επιμέλεια κειμένου: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget