ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Αφράτα και λαχταριστά, αυτά τα αλμυρά κεκάκια είναι ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας. Μπορούν να σερβιριστούν ως σνακ, πρωινό ή ελαφρύ γεύμα, γεμάτα γεύσεις από τυριά, γαλοπούλα και φρέσκες πιπεριές.
Υλικά (για 12 κεκάκια)
- 150 ml ηλιέλαιο
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 100 γρ. γάλα
- 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 3 αυγά
- 4 φέτες γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. σκληρό τυρί, τριμμένο
- 100 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 100 γρ. φέτα, τριμμένη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 5 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με το ηλιέλαιο μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το γάλα και στη συνέχεια τη φαρίνα, την πάπρικα και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα τυριά, τη γαλοπούλα, τις πιπεριές και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα για να διανεμηθούν ομοιόμορφα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι με θήκες για κεκάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 25-30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!