Αλμυρά Κεκάκια με Τυριά και Λαχανικά

Αφράτα αλμυρά κεκάκια με τυριά και λαχανικά

ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Αφράτα και λαχταριστά, αυτά τα αλμυρά κεκάκια είναι ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας. Μπορούν να σερβιριστούν ως σνακ, πρωινό ή ελαφρύ γεύμα, γεμάτα γεύσεις από τυριά, γαλοπούλα και φρέσκες πιπεριές.


Υλικά (για 12 κεκάκια)

  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 100 γρ. γάλα
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 4 φέτες γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. σκληρό τυρί, τριμμένο
  • 100 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 5 ντοματίνια, ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με το ηλιέλαιο μέχρι να αφρατέψουν. 
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε το γάλα και στη συνέχεια τη φαρίνα, την πάπρικα και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα τυριά, τη γαλοπούλα, τις πιπεριές και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα για να διανεμηθούν ομοιόμορφα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι με θήκες για κεκάκια.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 25-30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget