ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
Μια μοναδική συνταγή για γαλακτομπουρεκάκια με βελούδινη κρέμα και τραγανό φύλλο!
Υλικά
Για τα γαλακτομπουρεκάκια:- 250 γρ. φύλλο κρούστας
- 3/4 ποτηριού ηλιέλαιο
Για την κρέμα:
- 3 ποτήρια γάλα φρέσκο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 3 κ.σ. σιμιγδάλι
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 5 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για το σιρόπι:
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 3 ξυλάκια κανέλας
- Λίγο χυμό λεμονιού
- Λίγο ανθόνερο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
- Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Ανοίγουμε ένα φύλλο και το κόβουμε σε δύο μέρη.
- Λαδώνουμε το κάθε κομμάτι και το διπλώνουμε 3 φορές.
- Τοποθετούμε 1 γεμάτο κ.γ. κρέμας στην άκρη του φύλλου και διπλώνουμε διαγώνια κάθε φορά, σύμφωνα με τη μέθοδο που φαίνεται στην εικόνα, ώστε να δημιουργήσουμε τριγωνικό σχήμα.
- Βάζουμε τα γαλακτομπουρεκάκια σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, και την κανέλα.
- Όταν αρχίσει να κοχλάζει, συνεχίζουμε για άλλα 6-7 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ανθόνερο.
- Περιχύνουμε τα ζεστά γαλακτομπουρεκάκια με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να απορροφήσουν τα αρώματα.
Ακολουθήστε μας στο Google News!