Ατομικά Γαλακτομπουρεκάκια

ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ


Μια μοναδική συνταγή για γαλακτομπουρεκάκια με βελούδινη κρέμα και τραγανό φύλλο!
 

Υλικά

Για τα γαλακτομπουρεκάκια:
  • 250 γρ. φύλλο κρούστας 
  • 3/4 ποτηριού ηλιέλαιο 

Για την κρέμα:
  • 3 ποτήρια γάλα φρέσκο 
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 2 αυγά, χτυπημένα 
  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι 
  • 6 κ.σ. ζάχαρη 
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ 
  • 2 βανίλιες 
  • 1 κ.σ. βούτυρο 

Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια ζάχαρη 
  • 1 ποτήρι νερό 
  • 3 ξυλάκια κανέλας 
  • Λίγο χυμό λεμονιού 
  • Λίγο ανθόνερο 


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από το βούτυρο. 
  2. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. 
  3. Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς. 
  4. Ανοίγουμε ένα φύλλο και το κόβουμε σε δύο μέρη. 
  5. Λαδώνουμε το κάθε κομμάτι και το διπλώνουμε 3 φορές. 
  6. Τοποθετούμε 1 γεμάτο κ.γ. κρέμας στην άκρη του φύλλου και διπλώνουμε διαγώνια κάθε φορά, σύμφωνα με τη μέθοδο που φαίνεται στην εικόνα, ώστε να δημιουργήσουμε τριγωνικό σχήμα. 
  7. Βάζουμε τα γαλακτομπουρεκάκια σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
  8. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, και την κανέλα. 
  9. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, συνεχίζουμε για άλλα 6-7 λεπτά. 
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ανθόνερο. 
  11. Περιχύνουμε τα ζεστά γαλακτομπουρεκάκια με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να απορροφήσουν τα αρώματα.

Ατομικά Γαλακτομπουρεκάκια δίπλωμα φύλλου

Δημιουργός συνταγές: Aigli Marnerou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget