Γίγαντες Φούρνου

Νόστιμοι και θρεπτικοί Γίγαντες Φούρνου

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


Θρεπτικοί και απίστευτα νόστιμοι! 
Με πλούσια σάλτσα και αργό ψήσιμο, γίνονται λουκούμι!


Υλικά

  • 500 γρ. γίγαντες 
  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες 
  • 2-3 κλωναράκια σέλινο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 - 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 2 ντομάτες φρέσκες, τριμμένες 
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Ζεστό νερό (για το μαγείρεμα) 


Εκτέλεση

  1. Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό. 
  2. Την επόμενη μέρα, τους ξεπλένουμε καλά. 
  3. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τους γίγαντες μαζί με το καρότο και το σέλινο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. 
  4. Στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους. 
  5. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 
  6. Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας και τις τριμμένες ντομάτες. 
  7. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. 
  8. Σε μια γάστρα, απλώνουμε τους βρασμένους γίγαντες και περιχύνουμε με τη σάλτσα. 
  9. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε, ώστε να καλυφθούν ελαφρώς. 
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να ροδίσουν ελαφρά οι γίγαντες. 


Δημιουργός συνταγής Natasa Cuka

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget