ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Με πλούσια σάλτσα και αργό ψήσιμο, γίνονται λουκούμι!
Δημιουργός συνταγής Natasa Cuka
Υλικά
- 500 γρ. γίγαντες
- 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
- 2-3 κλωναράκια σέλινο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 - 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 ντομάτες φρέσκες, τριμμένες
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι, πιπέρι
- Ζεστό νερό (για το μαγείρεμα)
Εκτέλεση
- Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό.
- Την επόμενη μέρα, τους ξεπλένουμε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τους γίγαντες μαζί με το καρότο και το σέλινο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας και τις τριμμένες ντομάτες.
- Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Σε μια γάστρα, απλώνουμε τους βρασμένους γίγαντες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε, ώστε να καλυφθούν ελαφρώς.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να ροδίσουν ελαφρά οι γίγαντες.
Δημιουργός συνταγής Natasa Cuka
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!