Γιουβέτσι με Μανιτάρια

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


Υλικά

  • 350 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 750 γρ. ζεστό νερό
  • ελαιόλαδο
  • πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και τη ντομάτα και αφήνουμε να σιγοψηθούν τα λαχανικά για 10 λεπτά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πήλινο σκεύος.
  6. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε λίγο το κριθαράκι μέχρι να πάρει χρώμα.
  7. Το προσθέτουμε κι αυτό στο πήλινο σκεύος με τα μανιτάρια μαζί με το νερό.
  8. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


Δημιουργός συνταγές: Aigli Marnerou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget