ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά
- 350 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 1 κύβο λαχανικών
- 750 γρ. ζεστό νερό
- ελαιόλαδο
- πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και τη ντομάτα και αφήνουμε να σιγοψηθούν τα λαχανικά για 10 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πήλινο σκεύος.
- Στο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε λίγο το κριθαράκι μέχρι να πάρει χρώμα.
- Το προσθέτουμε κι αυτό στο πήλινο σκεύος με τα μανιτάρια μαζί με το νερό.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Δημιουργός συνταγές: Aigli Marnerou
Ακολουθήστε μας στο Google News!