ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Ένα λαχταριστό πιάτο ιδανικό για κάθε τραπέζι, είναι σίγουρο πως θα κερδίσει τις εντυπώσεις!
Υλικά
Για τη γέμιση:- 1 στήθος κοτόπουλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2-3 χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- κουρκουμά
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
Για την μπεσαμέλ:
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα
- 2 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Για τη συναρμολόγηση:
- 1 πακέτο κανελόνια
Εκτέλεση
- Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε ή το θρυμματίζουμε.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο στα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κουρκουμά.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα κοτόπουλου και λαχανικών.
- Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός ταψιού.
- Τοποθετούμε τα γεμισμένα κανελόνια πάνω στη σάλτσα.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρώς.
- Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Δημιουργός συνταγής Natasa Cuka
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!