Κανταϊφάκια

Ρολάκια Κανταϊφιού με Αμύγδαλο

ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ


Ρολάκια από κανταΐφι γεμισμένα με αρωματικά αμύγδαλα και δεμένα με ένα ελαφρύ σιρόπι. Ένα κλασικό γλυκό που εντυπωσιάζει τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση.


Υλικά

Για τα κανταΐφια
  • 500 γρ. κανταΐφι 
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο (ή, αν προτιμάτε, λιωμένο βούτυρο) 
  • 350 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα 
  • 1 κ.σ. κανέλα 
  • 2 κ.σ. ζάχαρη 

Για το σιρόπι
  • 3 ½ ποτήρια ζάχαρη 
  • 2 ½ ποτήρια νερό 
  • 4 στικ κανέλας 
  • λίγο χυμό λεμονιού 
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ ανθόνερο 


Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα στικ κανέλας για 5-7 λεπτά. 
  2. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ανθόνερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς. 
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. 
  4. Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα χέρια μας ώστε να αφρατέψει και να ξεχωρίσουν οι ίνες του. 
  5. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, την κανέλα και τη ζάχαρη. 
  6. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κανταϊφιού (όσο χρειάζεται για να φτιάξουμε ένα μικρό ρολάκι), τοποθετούμε 1 κουταλάκι από τη γέμιση αμυγδάλου στη μέση, τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολάκι και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. 
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. 
  8. Περιχύνουμε κάθε ρολάκι με μια κουταλιά ηλιέλαιο (ή λιωμένο βούτυρο). 
  9. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. 
  10. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε αμέσως. Το κανταΐφι πρέπει να είναι ζεστό, ενώ το σιρόπι κρύο, για τέλειο αποτέλεσμα. 


Δημιουργός συνταγές: Aigli Marnerou 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget