ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ
Ρολάκια από κανταΐφι γεμισμένα με αρωματικά αμύγδαλα και δεμένα με ένα ελαφρύ σιρόπι. Ένα κλασικό γλυκό που εντυπωσιάζει τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση.
Υλικά
Για τα κανταΐφια- 500 γρ. κανταΐφι
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο (ή, αν προτιμάτε, λιωμένο βούτυρο)
- 350 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. κανέλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
Για το σιρόπι
- 3 ½ ποτήρια ζάχαρη
- 2 ½ ποτήρια νερό
- 4 στικ κανέλας
- λίγο χυμό λεμονιού
- ½ φλιτζανάκι του καφέ ανθόνερο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα στικ κανέλας για 5-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ανθόνερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα χέρια μας ώστε να αφρατέψει και να ξεχωρίσουν οι ίνες του.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, την κανέλα και τη ζάχαρη.
- Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κανταϊφιού (όσο χρειάζεται για να φτιάξουμε ένα μικρό ρολάκι), τοποθετούμε 1 κουταλάκι από τη γέμιση αμυγδάλου στη μέση, τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολάκι και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Περιχύνουμε κάθε ρολάκι με μια κουταλιά ηλιέλαιο (ή λιωμένο βούτυρο).
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε αμέσως. Το κανταΐφι πρέπει να είναι ζεστό, ενώ το σιρόπι κρύο, για τέλειο αποτέλεσμα.
Δημιουργός συνταγές: Aigli Marnerou