Κασεροκούλουρα

Αφράτα Κουλούρια με Κασέρι

ΚΑΣΕΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ


Αυτή η συνταγή για αφράτα κουλούρια με κασέρι είναι ιδανική για ένα γρήγορο, γευστικό σνακ ή συνοδευτικό για κάθε στιγμή της ημέρας. 


Υλικά 

  • 2 φλυτζάνες χλιαρό νερό 
  • 2 φακελάκια μαγιά ξηρή 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο) 
  • ½ κ.γ. αλάτι 
  • 200 γρ. χοντροτριμμένο κασέρι 


Εκτέλεση 

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη. 
  2. Αφήνουμε το μείγμα να αφρίσει και να ενεργοποιηθεί η μαγιά (περίπου 5-10 λεπτά). 
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το αλάτι. 
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. 
  5. Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά. 
  6. Επιστρέφουμε τη ζύμη στο μπολ, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα). 
  7. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλούρια. 
  8. Βουτάμε κάθε κουλούρι πρώτα σε νερό και στη συνέχεια στο χοντροτριμμένο κασέρι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά. 
  9. Τοποθετούμε τα κουλούρια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αέρα) για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 


Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget