
ΚΑΣΕΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Αυτή η συνταγή για αφράτα κουλούρια με κασέρι είναι ιδανική για ένα γρήγορο, γευστικό σνακ ή συνοδευτικό για κάθε στιγμή της ημέρας.
Υλικά
- 2 φλυτζάνες χλιαρό νερό
- 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- ½ κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. χοντροτριμμένο κασέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε το μείγμα να αφρίσει και να ενεργοποιηθεί η μαγιά (περίπου 5-10 λεπτά).
- Προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
- Επιστρέφουμε τη ζύμη στο μπολ, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα).
- Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλούρια.
- Βουτάμε κάθε κουλούρι πρώτα σε νερό και στη συνέχεια στο χοντροτριμμένο κασέρι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.
- Τοποθετούμε τα κουλούρια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αέρα) για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου
