Κεφτεδάκια με Κρεμμύδια (Στιφάδο)

Κεφτεδάκια στιφάδο – μοναδική γεύση και άρωμα

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ (ΣΤΙΦΑΔΟ)


Αυτό το παραδοσιακό πιάτο συνδυάζει αφράτα κεφτεδάκια με τη γλυκιά γεύση του κρεμμυδιού και τα αρώματα των μπαχαρικών. Ένα ιδανικό φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι και κάθε οικογενειακή συγκέντρωση! 


Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
  • 600 γρ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό-μοσχαρίσιο) 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο και σοταρισμένο σε λίγο λάδι 
  • 3 φέτες ψωμί, μουσκεμένο και καλά στυμμένο 
  • 1 κ.σ. ξύδι 
  • 1 αυγό 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Λίγη ρίγανη 
  • Λίγο κύμινο και μπαχάρι 
  • 1 κ.σ. λάδι 
  • Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 

Για τα κρεμμύδια
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες 
  • 4 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 1 κούπα ντομάτα φρέσκια ή σπιτική σάλτσα 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • 2-3 φύλλα δάφνης 
  • Πολύχρωμα πιπέρια σε κόκκους 
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί 
  • Λίγο ζεστό νερό 
  • Ελαιόλαδο 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το ψωμί, το ξύδι, το αυγό, το λάδι, τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό. 
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις. 
  4. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε καυτό λάδι. Τα τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. 
  5. Ζεματάμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε βραστό νερό για 1-2 λεπτά. 
  6. Τα στραγγίζουμε καλά. 
  7. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. 
  8. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ντομάτα. 
  9. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και τους κόκκους πιπεριού. 
  10. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  11. Βάζουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να μείνει η σάλτσα με το λάδι της. 

Κεφτεδάκια στιφάδο – μοναδική γεύση και άρωμα Κεφτεδάκια στιφάδο – μοναδική γεύση και άρωμα

Δημιουργός συνταγής: Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget