Κεφτεδάκια με Κριθαράκι

Μαλακά κεφτεδάκια που λιώνουν στο στόμα, συνδυασμένα με ζουμερό κριθαράκι και αρωματική σάλτσα ντομάτας.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ


Μαλακά κεφτεδάκια που λιώνουν στο στόμα, συνδυασμένα με ζουμερό κριθαράκι και αρωματική σάλτσα ντομάτας. 


Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 
  • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε γάλα 
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα 
  • 1 αυγό 
  • 1/3 φλιτζανιού ξίδι από κρασί 
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • λίγο βασιλικό
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση) 

Για το κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο 
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί 
  • ντοματίνια, κομμένα στη μέση 
  • φρέσκια ντομάτα, τριμμένη 
  • 4-5 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών 
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • Τριμμένο τυρί ή φρέσκο πιπέρι για το σερβίρισμα 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, τα κρεμμύδια, το αυγό, το ξίδι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. 
  2. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. 
  3. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. 
  5. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε ελαφρώς, ανακατεύοντας συνεχώς. 
  6. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. 
  7. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, την τριμμένη ντομάτα και 2 φλιτζάνια από το ζεστό νερό ή ζωμό. 
  8. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
  9. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα στο κριθαράκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο ζεστό νερό ή ζωμό, μέχρι το κριθαράκι να γίνει μαλακό και να δέσει η σάλτσα. 
  10. Σερβίρουμε ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο τριμμένο πιπέρι ή τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.


Δημιουργός συνταγής Natasa Cuka

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget