ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
Μαλακά κεφτεδάκια που λιώνουν στο στόμα, συνδυασμένα με ζουμερό κριθαράκι και αρωματική σάλτσα ντομάτας.
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια- 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 3 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε γάλα
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα
- 1 αυγό
- 1/3 φλιτζανιού ξίδι από κρασί
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- δυόσμο, ψιλοκομμένο
- λίγο βασιλικό
- λίγη ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)
Για το κριθαράκι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- φρέσκια ντομάτα, τριμμένη
- 4-5 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
- Αλάτι και πιπέρι
- Τριμμένο τυρί ή φρέσκο πιπέρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, τα κρεμμύδια, το αυγό, το ξίδι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε ελαφρώς, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, την τριμμένη ντομάτα και 2 φλιτζάνια από το ζεστό νερό ή ζωμό.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα στο κριθαράκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο ζεστό νερό ή ζωμό, μέχρι το κριθαράκι να γίνει μαλακό και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο τριμμένο πιπέρι ή τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Ακολουθήστε μας στο Google News!