ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ
Ένα πικάντικο πιάτο που συνδυάζει το ζουμερό κοτόπουλο με τη γεύση του λάχανου τουρσί.
Υλικά
- 6 κοπανάκια κοτόπουλου
- Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
- 1 ντομάτα, τριμμένη
- 1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- Πιπέρι
- Πάπρικα
- Λίγο νερό
- 1 λάχανο τουρσί, ψιλοκομμένο και καλά στραγγισμένο
- 1 ποτήρι νερό
- 1 καυτερή πιπερίτσα αποξηραμένη
- Μπούκοβο
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε τα κοπανάκια σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα ντοματάκια κονκασέ, το πιπέρι, την πάπρικα και λίγο νερό.
- Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Στο μεταξύ, ζεματάμε το ψιλοκομμένο λάχανο τουρσί σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το λάχανο, προσθέτουμε τα κοπανάκια με τη σάλτσα τους.
- Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα, πιπέρι και μπούκοβο.
- Σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου