Κοπανάκια Κοτόπουλο με Λάχανο τουρσί

Λάχανο τουρσί με κοπανάκια Κοτόπουλο

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ


Ένα πικάντικο πιάτο που συνδυάζει το ζουμερό κοτόπουλο με τη γεύση του λάχανου τουρσί.


Υλικά

  • 6 κοπανάκια κοτόπουλου 
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα 
  • 1 ντομάτα, τριμμένη 
  • 1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ 
  • Πιπέρι 
  • Πάπρικα 
  • Λίγο νερό 
  • 1 λάχανο τουρσί, ψιλοκομμένο και καλά στραγγισμένο 
  • 1 ποτήρι νερό 
  • 1 καυτερή πιπερίτσα αποξηραμένη 
  • Μπούκοβο 


Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε τα κοπανάκια σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. 
  2. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα ντοματάκια κονκασέ, το πιπέρι, την πάπρικα και λίγο νερό. 
  3. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. 
  4. Στο μεταξύ, ζεματάμε το ψιλοκομμένο λάχανο τουρσί σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.
  5. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. 
  6. Μόλις αρχίσει να βράζει το λάχανο, προσθέτουμε  τα κοπανάκια με τη σάλτσα τους. 
  7. Προσθέτουμε  την καυτερή πιπερίτσα, πιπέρι και μπούκοβο.
  8. Σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. 
  9. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. 


Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget