ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
Ένα μαμαδίστικο, πεντανόστιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό φαγητό!
Υλικά
- 1 κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
- Λιγη ζάχαρη
- πάπρικα γλυκιά
- 1 πρέζα κανέλα
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τον τσιγαρίζουμε ελαφρώς για να βγάλει τα αρώματά του, και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, την κανέλα, τους κόκκους μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
- Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, ρίχνουμε το πλιγούρι στην κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, αν χρειάζεται, και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει τα υγρά.
- Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε!
Δημιουργός συνταγής Natasa Cuka