Κοτόπουλο Κοκκινιστό

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ


Το κοτόπουλο μαγειρεύεται σε πλούσια κόκκινη σάλτσα και συνοδεύεται ιδανικά με τραγανές τηγανητές πατάτες. Ένας συνδυασμός που πάντα εντυπωσιάζει!


Υλικά

  • 2 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • Κόκκους πιπεριού (κατά προτίμηση)
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Νερό (όσο χρειαστεί)
  • Πατάτες για τηγάνισμα


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. 
  2. Σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου μαζί με τα μπαχάρια και τους κόκκους πιπεριού μέχρι να ροδίσουν καλά και να ξεροψηθούν οι πετσούλες.
  3. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς.
  4. Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας και προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ. 
  5. Ρίχνουμε νερό ώστε να σκεπαστούν τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και το ξυλάκι κανέλας. 
  7. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40-45 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.
  8. Καθαρίζουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  9. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, συνοδευόμενο από τις τηγανητές πατάτες.


Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου 

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget