ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
Το κοτόπουλο μαγειρεύεται σε πλούσια κόκκινη σάλτσα και συνοδεύεται ιδανικά με τραγανές τηγανητές πατάτες. Ένας συνδυασμός που πάντα εντυπωσιάζει!
Υλικά
- 2 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- Κόκκους πιπεριού (κατά προτίμηση)
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Αλάτι και πιπέρι
- Νερό (όσο χρειαστεί)
- Πατάτες για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου μαζί με τα μπαχάρια και τους κόκκους πιπεριού μέχρι να ροδίσουν καλά και να ξεροψηθούν οι πετσούλες.
- Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς.
- Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας και προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ.
- Ρίχνουμε νερό ώστε να σκεπαστούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και το ξυλάκι κανέλας.
- Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40-45 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.
- Καθαρίζουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, συνοδευόμενο από τις τηγανητές πατάτες.
Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου