Κουλουράκια Κανέλας

Αρωματικά Κουλουράκια Κανέλας με Πορτοκάλι

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ


Αρωματικά, αφράτα και πανεύκολα, αυτά τα κουλουράκια κανέλας είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας, αλλά και για κάθε στιγμή που θέλετε κάτι γλυκό και σπιτικό.


Υλικά

  • 1 κούπα του νες καφέ ηλιέλαιο
  • 1 κούπα του νες καφέ χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κούπα του νες καφέ η ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 750 γρ. αλεύρι (περίπου)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  3. Σε μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ με τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  5. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε (πλεξούδες, στριφτά κ.λπ.) και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε!


Δημιουργός συνταγής: αναστ γεω

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget