
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Αρωματικά, αφράτα και πανεύκολα, αυτά τα κουλουράκια κανέλας είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας, αλλά και για κάθε στιγμή που θέλετε κάτι γλυκό και σπιτικό.
Υλικά
- 1 κούπα του νες καφέ ηλιέλαιο
- 1 κούπα του νες καφέ χυμό πορτοκαλιού
- 1 κούπα του νες καφέ η ζάχαρη
- 1 ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 750 γρ. αλεύρι (περίπου)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Σε μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ με τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε (πλεξούδες, στριφτά κ.λπ.) και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε!
Δημιουργός συνταγής: αναστ γεω
