ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 180 ml νερό χλιαρό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 2 κουταλιές ταχίνι
- λίγο αλάτι
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- 300 ml νερό χλιαρό
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το ταχίνι, ανακατεύουμε και σιγά - σιγά βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει ελαστική η ζύμη.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
- Αφήνουμε σε ζεστό μέρος τη ζύμη σκεπασμένη να διπλασιαστεί.
- Όταν είναι έτοιμη η ζύμη χωρίζουμε σε μπαλάκια 80 γρ, τα κάνουμε κορδόνια και τα ενώνουμε.
- Τα βουτάμε στο νερό που έχουμε βάλει τη ζάχαρη και μετά στο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!