Κουλούρια Θεσσαλονίκης

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 180 ml νερό χλιαρό 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • 3 κουταλιές ζάχαρη 
  • 1 κουταλιά βούτυρο 
  • 2 κουταλιές ταχίνι 
  • λίγο αλάτι 
  • 4 κουταλιές ζάχαρη 
  • 300 ml νερό χλιαρό 
  • Σουσάμι


Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ταχίνι, ανακατεύουμε και σιγά - σιγά βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει ελαστική η ζύμη. 
  3. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. 
  4. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος τη ζύμη σκεπασμένη να διπλασιαστεί. 
  5. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη χωρίζουμε σε μπαλάκια 80 γρ, τα κάνουμε κορδόνια και τα ενώνουμε.
  6. Τα βουτάμε στο νερό που έχουμε βάλει τη ζάχαρη και μετά στο σουσάμι. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά.


Δημιουργός συνταγές: Aigli Marnerou


 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget