ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ
Μια ελαφριά και νηστίσιμη εκδοχή των κλασικών κουραμπιέδων!
Η συγκεκριμένοι κουραμπιέδες είναι χωρίς αμύγδαλα. Εσείς αν θέλετε προσθέτετε.
Υλικά
- 1 φλιτζάνα του νες καφέ μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνα του νες καλαμποκέλαιο
- ½ φλιτζάνα του νες άχνη ζάχαρη (και επιπλέον για το πασπάλισμα)
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 700 γρ. αλεύρι (περίπου)
- Λίγο ανθόνερο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη μαργαρίνη με το καλαμποκέλαιο μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε (στρογγυλούς ή μακρόστενους) και τους τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
- Μόλις βγουν από τον φούρνο, τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου
Ακολουθήστε μας στο Google News!