Κουραμπιέδες Νηστίσιμοι

Μια ελαφριά και νηστίσιμη εκδοχή των κλασικών κουραμπιέδων!

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ


Μια ελαφριά και νηστίσιμη εκδοχή των κλασικών κουραμπιέδων!
Η συγκεκριμένοι κουραμπιέδες είναι χωρίς αμύγδαλα. Εσείς αν θέλετε προσθέτετε.


Υλικά

  • 1 φλιτζάνα του νες καφέ μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνα του νες καλαμποκέλαιο
  • ½ φλιτζάνα του νες άχνη ζάχαρη (και επιπλέον για το πασπάλισμα)
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 700 γρ. αλεύρι (περίπου)
  • Λίγο ανθόνερο



Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη μαργαρίνη με το καλαμποκέλαιο μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε (στρογγυλούς ή μακρόστενους) και τους τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Μόλις βγουν από τον φούρνο, τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget