Κουραμπιέδες



ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


Υλικά

  • 500 γρ βούτυρο γάλακτος ήπειρος 
Η εναλλακτικά
  • 250 βούτυρο γάλακτος και 
  • 250 γρ βούτυρο Κέρκυρας 
  • 125 γρ ζάχαρη άχνη
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. μπέικιν 
  • 1 φλυτζανι χοντροαλεσμενα αμύγδαλα καβουρδισμενα με τη φλούδα 
  • 800 γρ αλεύρι κοσκινισμενο μαλακό 


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ που το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις βανίλιες το μοσχοκάρυδο την άχνη τα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν .
  3. Πλάθουμε μπαλίτσες 20 γρ και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση εγώ έβαλα και ένα ολόκληρο καβουρδισμενο αμύγδαλο.
  4. Ψήνουμε αντιστάσεις 25 λεπτά στους 160 βαθμούς.
  5. Μόλις τα βγάλουμε τα ψεκαζουμε με ανθόνερο τα κυλάμε στην άχνη τα βάζουμε σε πιατέλα και τους ρίχνουμε έξτρα άχνη από πάνω.

Έγιναν πολύ γευστικά με το φρέσκο βούτυρο και το ολόκληρο αμύγδαλο αξίζει να το δοκιμάσετε.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget