ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
Υλικά
- 500 γρ βούτυρο γάλακτος ήπειρος
- 250 βούτυρο γάλακτος και
- 250 γρ βούτυρο Κέρκυρας
- 125 γρ ζάχαρη άχνη
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 1 φλυτζανι χοντροαλεσμενα αμύγδαλα καβουρδισμενα με τη φλούδα
- 800 γρ αλεύρι κοσκινισμενο μαλακό
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ που το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες το μοσχοκάρυδο την άχνη τα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν .
- Πλάθουμε μπαλίτσες 20 γρ και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση εγώ έβαλα και ένα ολόκληρο καβουρδισμενο αμύγδαλο.
- Ψήνουμε αντιστάσεις 25 λεπτά στους 160 βαθμούς.
- Μόλις τα βγάλουμε τα ψεκαζουμε με ανθόνερο τα κυλάμε στην άχνη τα βάζουμε σε πιατέλα και τους ρίχνουμε έξτρα άχνη από πάνω.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου
Ακολουθήστε μας στο Google News!