Λουκανικοπιτάκια με ζύμη κουρού

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ


Μικρές απολαυστικές μπουκιές, ιδανικές για το σχολείο, το γραφείο ή το σνακ σας. Τραγανά και αφράτα ταυτόχρονα, αυτά τα λουκανοπιτάκια με ζύμη κουρού είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα!


Υλικά (για περίπου 25 κομμάτια)

  • 120 γρ. βούτυρο ή Βιτάμ 
  • 120 ml γάλα 
  • 120 ml ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 450-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • Λουκάνικα μικρά, για τη γέμιση
  • Γάλα ή αυγό για το άλειμμα 
  • Σουσάμι (προαιρετικά) 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το γάλα και το ηλιέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει. 
  3. Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγουμε σε μικρά φύλλα με τα χέρια μας. 
  4. Τοποθετούμε ένα μικρό λουκάνικο στο κέντρο κάθε φύλλου, τυλίγουμε τη ζύμη γύρω από το λουκάνικο και κλείνουμε καλά τις άκρες. 
  5. Τοποθετούμε τα λουκανοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  6. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με γάλα ή αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι, αν θέλουμε. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα (περίπου 20-25 λεπτά). 
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. 


Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget