ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
Μικρές απολαυστικές μπουκιές, ιδανικές για το σχολείο, το γραφείο ή το σνακ σας. Τραγανά και αφράτα ταυτόχρονα, αυτά τα λουκανοπιτάκια με ζύμη κουρού είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα!
Υλικά (για περίπου 25 κομμάτια)
- 120 γρ. βούτυρο ή Βιτάμ
- 120 ml γάλα
- 120 ml ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 450-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Λουκάνικα μικρά, για τη γέμιση
- Γάλα ή αυγό για το άλειμμα
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το γάλα και το ηλιέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει.
- Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγουμε σε μικρά φύλλα με τα χέρια μας.
- Τοποθετούμε ένα μικρό λουκάνικο στο κέντρο κάθε φύλλου, τυλίγουμε τη ζύμη γύρω από το λουκάνικο και κλείνουμε καλά τις άκρες.
- Τοποθετούμε τα λουκανοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε την επιφάνειά τους με γάλα ή αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι, αν θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα (περίπου 20-25 λεπτά).
- Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο