Μακαρονόπιτα με Μπεσαμέλ και 3 Τυριά

Εντυπωσιακή Μακαρονόπιτα με Τυριά και Βελούδινη Μπεσαμέλ

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ 3 ΤΥΡΙΑ

Μια πίτα που κλέβει την παράσταση με την εμφάνιση, τη γεύση και τη φανταστική της υφή. Τα στρωμένα μακαρόνια, η βελούδινη μπεσαμέλ και τα τυριά δημιουργούν ένα πιάτο που αξίζει να απολαύσετε σε κάθε περίσταση.


Υλικά

  • 250 γρ. μακαρόνια Νο. 2, βρασμένα
  • φύλλο για πίτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια ζεστό γάλα
  • 3 αυγά
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. γκούντα, τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Βούτυρο για τη φόρμα και το φύλλο


Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ διαμέτρου 28 εκ. και στρώνουμε το φύλλο ελαφρώς σουρωτό, φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα της φόρμας.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. 
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια κρεμώδη υφή.
  4. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, μοσχοκάρυδο και τα αυγά. 
  5. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ενσωματώνουμε το γκούντα και την κεφαλογραβιέρα.
  6. Στρώνουμε μια δόση μπεσαμέλ στη φόρμα, καλύπτοντας τη βάση.
  7. Από πάνω τοποθετούμε μια στρώση μακαρόνια και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα.
  8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (μπεσαμέλ, μακαρόνια, φέτα) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  9. Σκεπάζουμε με το φύλλο που περισσεύει, βουτυρώνουμε την επιφάνεια και φροντίζουμε να είναι καλά σφραγισμένη.
  10. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.


Δημιουργός συνταγής: Κωνσταντινιά ΠΚ

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget