ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ 3 ΤΥΡΙΑ
Μια πίτα που κλέβει την παράσταση με την εμφάνιση, τη γεύση και τη φανταστική της υφή. Τα στρωμένα μακαρόνια, η βελούδινη μπεσαμέλ και τα τυριά δημιουργούν ένα πιάτο που αξίζει να απολαύσετε σε κάθε περίσταση.
Δημιουργός συνταγής: Κωνσταντινιά ΠΚ
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Υλικά
- 250 γρ. μακαρόνια Νο. 2, βρασμένα
- φύλλο για πίτες
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 3 φλιτζάνια ζεστό γάλα
- 3 αυγά
- Λίγο αλάτι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. γκούντα, τριμμένο
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- Βούτυρο για τη φόρμα και το φύλλο
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ διαμέτρου 28 εκ. και στρώνουμε το φύλλο ελαφρώς σουρωτό, φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα της φόρμας.
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
- Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια κρεμώδη υφή.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι, μοσχοκάρυδο και τα αυγά.
- Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ενσωματώνουμε το γκούντα και την κεφαλογραβιέρα.
- Στρώνουμε μια δόση μπεσαμέλ στη φόρμα, καλύπτοντας τη βάση.
- Από πάνω τοποθετούμε μια στρώση μακαρόνια και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (μπεσαμέλ, μακαρόνια, φέτα) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε με το φύλλο που περισσεύει, βουτυρώνουμε την επιφάνεια και φροντίζουμε να είναι καλά σφραγισμένη.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Δημιουργός συνταγής: Κωνσταντινιά ΠΚ
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!