Μελομακάρονα με Σοκολάτα

Μελωμένα και Τραγανά μελομακάρονα

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Μελωμένα και Τραγανά μελομακάρονα που λιώνουν στο στόμα, με την προσθήκη σιμιγδαλιού για επιπλέον τραγανότητα. 
Απολαύστε με σοκολάτα η σκέτα!


Υλικά

Για τα μελομακάρονα:
  • 1 κούπα αραβοσιτέλαιο 
  • 1 κούπα ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. κανέλα 
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο 
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο 
  • Ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια 
  • ½ κούπα χυμός πορτοκαλιού 
  • ½ κούπα κονιάκ 
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική 
  • ½ κούπα ζάχαρη 
  • 2 κούπες ψιλό σιμιγδάλι 
  • 4 - 4 ½ κούπες αλεύρι μαλακό 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

Για το σιρόπι:
  • 2 ½ κούπες ζάχαρη 
  • 1 ½ κούπα μέλι 
  • 2 κούπες νερό 
  • 1 ακέρωτο πορτοκάλι, κομμένο στη μέση 

Για την επικάλυψη σοκολάτας:
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 2 κ.σ. ελαφρύ λάδι 
  • Τριμμένο καρύδι για το πασπάλισμα 


Εκτέλεση

Για τα μελομακάρονα: 
  1. Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε τα υγρά υλικά, τα αρωματικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (κρατάμε λίγο από τον χυμό πορτοκαλιού για να διαλύσουμε τη σόδα).
  2. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό που κρατήσαμε και προσθέτουμε το μείγμα στη λεκάνη.
  3. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά. 
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σταδιακά, ζυμώνοντας απαλά, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να ξεκολλάει από τα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολύ, για να μη βγάλει λάδι η ζύμη. 
  5. Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που προτιμάμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να χρυσαφίσουν. 
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το σιρόπι: 
  1. Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το πορτοκάλι για 4 λεπτά. 
  2. Προσθέτουμε το μέλι στο τέλος και ανακατεύουμε. 
  3. Σιροπιάζουμε τα κρύα μελομακάρονα με το καυτό σιρόπι. 

Για την επικάλυψη σοκολάτας: 
  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το λάδι στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. 
  2. Βουτάμε τα σιροπιασμένα μελομακάρονα στη λιωμένη σοκολάτα, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. 

Μελωμένα και Τραγανά μελομακάρονα

Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget