ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μελωμένα και Τραγανά μελομακάρονα που λιώνουν στο στόμα, με την προσθήκη σιμιγδαλιού για επιπλέον τραγανότητα.
Απολαύστε με σοκολάτα η σκέτα!
Για το σιρόπι:
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
Για το σιρόπι:
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
Υλικά
Για τα μελομακάρονα:- 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
- ½ κούπα χυμός πορτοκαλιού
- ½ κούπα κονιάκ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- ½ κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες ψιλό σιμιγδάλι
- 4 - 4 ½ κούπες αλεύρι μαλακό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
- 2 ½ κούπες ζάχαρη
- 1 ½ κούπα μέλι
- 2 κούπες νερό
- 1 ακέρωτο πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κ.σ. ελαφρύ λάδι
- Τριμμένο καρύδι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για τα μελομακάρονα:- Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε τα υγρά υλικά, τα αρωματικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (κρατάμε λίγο από τον χυμό πορτοκαλιού για να διαλύσουμε τη σόδα).
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό που κρατήσαμε και προσθέτουμε το μείγμα στη λεκάνη.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σταδιακά, ζυμώνοντας απαλά, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να ξεκολλάει από τα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολύ, για να μη βγάλει λάδι η ζύμη.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που προτιμάμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το πορτοκάλι για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μέλι στο τέλος και ανακατεύουμε.
- Σιροπιάζουμε τα κρύα μελομακάρονα με το καυτό σιρόπι.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το λάδι στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
- Βουτάμε τα σιροπιασμένα μελομακάρονα στη λιωμένη σοκολάτα, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου
Ακολουθήστε μας στο Google News!