Μοσχαράκι με Τριβελάκι Τρικολόρε

Τρυφερό Μοσχαράκι με Πολύχρωμα Ζυμαρικά

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΡΙΒΕΛΑΚΙ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ


Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα ιδανικό για καθημερινό τραπέζι, αλλά και για πιο ξεχωριστές περιστάσεις!


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (κιλότο) 
  • 1 πακέτο τριβελάκι τρικολόρε 
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια 
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 250 ml χυμός ντομάτας 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • 1 καρότο, τριμμένο (προαιρετικά) 
  • 5 κόκκους μπαχάρι 
  • 1 πρέζα κανέλα σκόνη 
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  2. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. 
  3. Ρίχνουμε τους κόκκους μπαχάρι, την κανέλα, την πάπρικα και το τριμμένο καρότο (αν χρησιμοποιήσουμε). Ανακατεύουμε καλά να βγουν τα αρώματα των μπαχαρικών. 
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη. 
  5. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε περίπου 5 κούπες νερό. 
  6. Σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. 
  7. Ελέγχουμε κατά διαστήματα την ποσότητα του νερού, προσθέτοντας αν χρειαστεί, ώστε να υπάρχει αρκετό υγρό για να βράσει το ζυμαρικό. 
  8. Ρίχνουμε το τριβελάκι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο έξτρα ελαιόλαδο. 
  9. Βράζουμε για περίπου 12 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. 
  10. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό για να διατηρήσουμε την υφή του φαγητού. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να «σταθεί» για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε. 


Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget