Μοσχάρι Στιφάδο

Αρωματικό μοσχαράκι στιφάδο με κόκκινο κρασί και μπαχαρικά

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Το παραδοσιακό στιφάδο είναι ένα πιάτο πλούσιο σε αρώματα και γεύσεις, ιδανικό για κρύες μέρες. Το μαλακό μοσχαρίσιο κρέας και τα γλυκά κρεμμυδάκια συνδυάζονται με αρωματικά μπαχαρικά και κόκκινο κρασί, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.


Υλικά

  • 1.800 γρ. μοσχάρι (μερικά κομμάτια με κόκκαλο)
  • Κρεμμύδια (αρκετά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2/3 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3-4 μπαχάρια (ολόκληρα)
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, χωρίς λάδι. 
  2. Καβουρδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
  3. Μόλις η φωτιά έχει έρθει σε μέτρια ένταση, προσθέτουμε όλα τα κρεμμύδια, τις ντομάτες (χωρίς τα ζουμιά και τους σπόρους), τα δαφνόφυλλα, το λάδι, το κόκκινο ξηρό κρασί, το ξύδι, το ξύλο κανέλας, τα μπαχάρια, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο.
  4. Σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας και το προσθέτουμε στο φαγητό.
  5. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
  6. Μετά από περίπου μία ώρα, αλατίζουμε το φαγητό.
  7. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 30 λεπτά περίπου, μέχρι το μοσχάρι να έχει γίνει λουκούμι και τα κρεμμύδια να είναι μαλακά αλλά ολόκληρα.

Δημιουργός συνταγής: Souki Simeonidou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget