Μπισκότα Βουτύρου

Η Καλύτερη Συνταγή για Μπισκότα Βουτύρου

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ


Η Καλύτερη Συνταγή για Μπισκότα Βουτύρου


Υλικά

  • 225 γρ. ανάλατο βούτυρο 
  • 3/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη 
  • 1/4 κ.γ. αλάτι 
  • 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 1 κρόκος μεγάλου αυγού 
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 


Εκτέλεση 

  1. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. 
  2. Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως, ξύνοντας τα τοιχώματα του μπολ αν χρειαστεί. 
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε (όχι πολύ) μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. 
  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να γίνει λεία. 
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες (ή την καταψύχουμε για μελλοντική χρήση). 
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C και στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψιά. 
  7. Κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές φέτες, πάχους περίπου 3 χιλιοστών και τις τοποθετούμε στα ταψιά αφήνοντας απόσταση 2,5 εκ. μεταξύ τους. 
  8. Ψήνουμε για 16-18 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά οι άκρες. 
  9. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής Maya Cheef

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget