ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Η Καλύτερη Συνταγή για Μπισκότα Βουτύρου
Υλικά
- 225 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 3/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κρόκος μεγάλου αυγού
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
- Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως, ξύνοντας τα τοιχώματα του μπολ αν χρειαστεί.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε (όχι πολύ) μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να γίνει λεία.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες (ή την καταψύχουμε για μελλοντική χρήση).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C και στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψιά.
- Κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές φέτες, πάχους περίπου 3 χιλιοστών και τις τοποθετούμε στα ταψιά αφήνοντας απόσταση 2,5 εκ. μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για 16-18 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά οι άκρες.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.
Ακολουθήστε μας στο Google News!